Hoe houdt u uw Smart Home producten Veilig (Cybersecurity)

Om uw huis te beveiligen, maakt u waarschijnlijk gebruik van Smart Home producten. Met deze producten bent u altijd en overal op de hoogte van wat er gebeurd in en om uw huis.

Uw camera’s houden in de gaten of er geen inbrekers komen en anders verzamelen uw camera’s bewijs. Uw alarmsysteem waarschuwt als er wordt ingebroken.

Maar hoe houdt u uw beveiliging veilig?

Hoe zorgt u ervoor dat uw beveiliging goed blijft functioneren? Daar leggen we u in dit artikel meer over uit.

Waarom Onderhoud plegen aan uw Beveiligingssysteem

Alle apparaten hebben tot op zekere hoogte onderhoud nodig. Onderhoud betekent niet perse dat u technische kennis van de apparaten nodig heeft om de apparaten in en uit elkaar de te kunnen halen.

Onderhoud kan ook betekenen dat u de batterijen van het apparaat vervangt of het apparaat schoonmaakt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderhoud. Maar waarom zou u onderhoud plegen aan apparaten?

Zeker als het gaat om uw beveiliging is het van belang om dit goed bij te houden!

Wanneer u uw apparaten namelijk niet goed onderhoudt kan het op den duur voor komen dat de apparaten slechter gaan functioneren of zelfs minder lang meegaan. Misschien nog wel belangrijker in geval van apparatuur die ook verbonden is met internet: Deze staan bloot aan gevaren!

Veilige beveiliging

Uw Beveiligingssystemen Updaten

De meeste beveiliging zoals uw slimme camera’s, of uw slimme deurbel, maken gebruik van software. Hoe beter u de software bijhoudt en regelmatig update, hoe veiliger uw apparaten blijven. Met een update worden er foutjes die eventueel in de software zitten opgelost en wordt de beveiliging verbeterd.

Dagelijks doen we nieuwe kennis op als het om veiligheid gaat en die kennis wordt in de updates verwerkt. Dat zorgt er dus voor dat uw beveiligingsapparaten veilig blijven!

Onderhoud van uw Beveiligingssystemen

Als u een optimale beveiliging wilt blijven houden, is het van belang om uw apparaten goed te onderhouden. Maar wat kunt u doen aan onderhoud aan bijvoorbeeld uw camera’s?

Heeft u draadloze camera’s?

  • Houd dan in de gaten dat de batterijen op tijd worden vervangen.
  • Maak de lens van de camera om de zoveel tijd even schoon. Het kan voorkomen dat er vuil op zit door regen, stof of zelfs spinnenwebben. Hierdoor kan bij een camera het zicht worden belemmerd.

Zorg er dus voor dat uw apparaten goed worden onderhouden om optimaal te kunnen blijven werken.

Langer plezier van uw Beveiliging door onderhoud

Als u regelmatig uw beveiliging onderhoud en up to date houdt, heeft u ook langer plezier van de apparaten. De apparaten gaan langer mee en u bent veiliger.

Door de updates is het namelijk moeilijker om uw beveiliging te beïnvloeden en de kwaliteit van bijvoorbeeld het beeld en van de opnames van uw slimme camera of slimme deurbel blijven goed. Tevens gaat u, door uw beveiliging netjes te houden, slijtage tegen.

beveilling van huis door camera

Beveiliging van SmartHomeBeveiliging

Met de slimme beveiliging van SmartHomeBeveiliging bent u verzekerd van blijvende kwaliteit van beeld, mede doordat de opslag digitaal is.

Dus als uw camera’s goed onderhouden zijn en u gebruik maakt van onze software die regelmatig wordt geüpdatet. Dan blijft uw huis goed beveiligd.

Daarnaast heeft u op al onze producten twee jaar garantie!

Als iets niet goed functioneert of wanneer iets defect is, dan zorgen wij voor een kosteloos reparatie of voor vervanging.

Heeft u vragen of wilt u advies hebben? Onze experts staan voor u klaar!

U kunt contact met ons opnemen via mail, telefoon, onze chat en via social media.

Neem ook eens een kijkje in onze webshop voor al uw slimme apparaten.