Shopping Cart
✔ Alles in één app
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 8.2 / 10 uit 4.000+ reviews
✔ Een slim & veilig huis
aantal misdaadzaken het afgelopen jaar toegenomen.

In 787 woonplaatsen is het aantal misdaadzaken het afgelopen jaar toegenomen.

In 787 woonplaatsen is het aantal misdaadzaken met een hoge impact op slachtoffers, zoals inbraken en overvallen, het afgelopen jaar (2o20) toegenomen. Meld RTL Nieuws.  High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. De impact van HIC-delicten is groot voor zowel het slachtoffer als op de directe omgeving. Lees hier ook het artikel van Roos bij wie was ingebroken

Aantal misdrijven in jouw woonplaats gestegen?

Bij ruim een kwart van de totaal 2500 woonplaatsen was er een stijging te zien. Kijk in je eigen woonplaats of de misdrijven in jouw woonplaatst zijn gestegen. Klik daarvoor op de afbeelding hieronder!

Grote en kleine dorpen

Dat de toename in zowel grote als kleine dorpen is wordt nog onderzocht. Jasper van der Kemp, criminoloog bij de Vrije Universiteit van Amsterdam, vraagt zich af waarom juist dit jaar de cijfers in de ene woonplaats stijgen en in de andere dalen.

“Per woonplaats verschilt het mogelijk nogal hoe een coronamaatregel als bijvoorbeeld thuiswerken invloed heeft. De ene woonplaats heeft wellicht meer sociale controle, omdat meer mensen thuiswerken”, aldus Van der Kemp.  Maar dat het aantal misdaadzaken het afgelopen jaar toegenomen blijft helaas een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

voor Nederland en België

Niet tevreden? Geld terug

Wij doen niet moeilijk over retouren

Internationale garantie

2 jaar garantie op alle producten

100% privacy bescherming

Jouw data en beelden zijn veilig!

De waardering van smarthomebeveiliging.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 4798 reviews.