De meest gestelde vragen over internet en de IP camera

De IP camera wordt steeds populairder, dat zien wij ook in onze vragen van klanten. Wij bedienen een steeds grotere groep die extra veiligheid en comfort willen door een IP camera.

Door de belangstelling krijgen wij natuurlijk ook steeds meer vragen over onze IP-camera’s. We hebben er een aantal beantwoord in onze FAQ, maar we willen ook in dit artikel extra aandacht geven aan een aantal vragen die wij vaak beantwoorden.

Mocht u zelf andere vragen hebben? Via onze chat, de mail of via de telefoon zijn wij altijd bereid om uw vragen te beantwoorden.

Heeft u Internet nodig voor een IP-camera?

Een IP camera of een Wifi camera is een beveiligingscamera die het signaal verstuurd door middel van uw netwerk. IP staat voor Internet Protocol. Het is dan ook logisch dat deze camera gebruik maakt van het internet.

Er zijn echter verschillen tussen internet en een thuisnetwerk. WIFI is onderdeel van het thuisnetwerk en vaak gekoppeld aan het internet.

Wanneer u een thuisnetwerk heeft, dan kunnen de aangesloten apparaten communiceren met uw ip-camera. U heeft echter een internetverbinding nodig om te kunnen communiceren met bijvoorbeeld uw smartphone wanneer u niet thuis bent.

internet verbindingen voor een ip camera

Hoe ver mag mijn WIFI modem van mijn IP-camera verwijderd zijn?

Het bereik van een wifi modem kan sterk verschillen. Het is daarom ook niet zomaar te zeggen op welke afstand een modem maximaal mag staan. Het is van belang dat het signaal voldoende krachtig maar ook stabiel doorkomt.

Dit kunt u testen door het modem verbinding met de camera te laten maken en de beeldkwaliteit te controleren. Wanneer het beeld voldoende scherp is, dan zal de verbinding voldoende zijn.

Hoe snel moet uw internet zijn voor een IP camera of WiFi camera?

Een wifi camera maakt vanzelfsprekend gebruik van het draadloze netwerk. Omdat er veel gegevens worden verstuurd, dient er een goede verbinding te zijn. Deze verbinding moet niet alleen de beelden van de camera versturen. Wanneer er sprake is van een intercom, moet er ook data naar de camera worden verstuurd om die intercom te gebruiken.

Het is daarom belangrijk dat u een stabiel wifinetwerk hebt hangen waardoor de camera altijd bereikbaar is.

Omdat de camera een HD kwaliteit van 720 pixels heeft, is een verbinding die in staat is om bijvoorbeeld Netflix via te kunnen kijken, ook afdoende voor de ip camera.

Werkt de IP-camera ook met een MAC?

Jazeker, de camera is zowel op een Apple computer als op een Windows PC aan te sluiten. Beide apparaten kunnen werken met de software die wij leveren bij onze beveiligingscamera’s.

ip camera mac computers

Kan ik de IP-camera aan mijn telefoon koppelen (Iphone, Android)

Jazeker, wij bieden ondersteuning voor beide typen telefoons aan. Dat betekend dat u onze app kunt gebruiken op uw Iphone en op uw Android telefoon. Controleert u of u de juiste versie heeft voor uw toestel en u kunt eenvoudig uw telefoon en ip-camera koppelen.