Shopping Cart
✔ Alles in één app
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 8.2 / 10 uit 4.000+ reviews
✔ Een slim & veilig huis
Regels voor het ophangen van een slimme deurbel in 2021

Regels voor het ophangen van een slimme deurbel in 2021

Regels voor het ophangen van een slimme deurbel in 2021

Slimme deurbellen zijn ook in 2021 populair en wil jij dit jaar ook een slimme deurbel met camera kopen? Bij het aanschaffen van een slimme deurbel loop je wel de kans om de privacywet te overtreden. Dat klinkt natuurlijk heel eng maar schrik niet. In dit blog bericht leggen wij jou graag alles uit over de regels met betrekking tot de privacywetgeving AVG. Zodat jij zonder zorgen een slimme deurbel kan kopen.

Waarom een slimme deurbel?

Om bij het begin te beginnen: Wat zijn de redenen tot aanschaf van een slimme deurbel? Met een slimme deurbel met camera weet je altijd wie er voor jouw deur staat. In het donker hoef je dus nooit meer open te doen voor wildvreemden en je mist nooit meer een bezoeker. Ook als je niet thuis bent!

Door de camera van de slimme deurbel wordt het gebruikt als video deurbel en kan je natuurlijk de bezoeker zien. Maar je kan ook met de bezoeker communiceren! Zie je een wildvreemden in de avond en wil je weten waarom diegene aanbelt? Vraag het netjes en snel voordat je opendoet om zo de situatie in te schatten.

Slimme deurbel kopen, en dan?

Je hebt een slimme deurbel gekocht en je wilt voldoen aan de AVG-wetgeving. Let hierbij op dat de AVG-wetgeving niet van toepassing is op slimme deurbellen die de beelden op geen enkele manier opslaan. Wil jij dus live meekijken met jouw slimme deurbel zonder de beelden direct op te slaan? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. De privacywetgeving is dus alleen van toepassing op het moment dat beelden worden opgeslagen. Controleer dus voor het aanschaffen van een slimme deurbel wat de opname mogelijkheden zijn van jouw slimme deurbel.

Heb je beelden opgenomen dan mag je die niet voor een onbepaalde tijd bewaren.  De AVG geeft geen specifieke bewaartermijnen, maar de richtlijn is 4 weken. Als de gegevens niet meer noodzakelijk zijn, moeten ze worden gewist en mogen de beelden ook niet meer in de cloud worden bewaard.

Wordt er door jouw slimme deurbel opgeslagen op een SD kaart of in de cloud dan ben je verplicht dit kenbaar te maken door bijvoorbeeld een sticker. Dat is het minimum waar je aan moet voldoen volgens de AVG. De sticker moet in zicht geplaatst worden zodat een bezoeker direct weet dat er kan worden opgenomen.

Plaatsen slimme deurbel

Bij het plaatsen van een slimme deurbel dien je er op te letten dat er zo min mogelijk openbare weg in beeld is. Is er ook een stuk zichtbaar in de tuin van jouw buurman of buurvrouw? Bespreek dit dan met je buren voordat je de slimme deurbel plaatst om conflict te voorkomen. Geef hierbij duidelijk aan op welke momenten de deurbel filmt en opneemt. Liever een goede buur, dan een verre vriend.

Advies slimme deurbel met camera

Met de privacywetgeving komt er dus wat meer bij kijken bij het aanschaffen van een slimme deurbel. Maar dat wil niet zeggen dat jij geen slimme deurbel kan kopen of gebruikt mag worden. Zolang je bewust bent van de regels voordat je een slimme deurbel koopt dan kan je onderstaande stappen volgen om onbezorgd te genieten van jouw slimme deurbel!

  1. Hang de slimme deurbel met camera in het zicht
  2. Gebruik de camera en deurbel uitsluitend waar ze voor zijn bedoeld
  3. Maak kenbaar dat je eventueel beelden opneemt met bijvoorbeeld een sticker
  4. Vraag toestemming aan jouw buren mocht je een gedeelte van hun terrein filmen
  5. Verwijder de opgeslagen beelden als je ze niet meer nodig hebt

Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een slimme deurbel met camera.

  • -33% Out of stock doorguard video deurbel met beveiligingscamera
    159.00
    → In winkelwagen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

voor Nederland en België

Niet tevreden? Geld terug

Wij doen niet moeilijk over retouren

Internationale garantie

2 jaar garantie op alle producten

100% privacy bescherming

Jouw data en beelden zijn veilig!

De waardering van smarthomebeveiliging.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 4798 reviews.