Het is een vaak gehoorde klacht of vraag: Waarom is er niets te zien op de beelden?

Er worden regelmatig in kranten of bijvoorbeeld in opsporing gezocht beelden getoond van strafbare feiten. Denk hierbij aan een mishandeling of een inbraak. De beelden die soms door camera’s van het slachtoffer zijn vastgelegd worden dan gebruikt voor de opsporing. Vaak ook zijn de beelden afkomstig van winkels, verkeerscamera’s of andere particulieren.

  • Al deze beelden helpen dan aan een haarscherp dader profiel!

Toch?

Helaas niet, de kwaliteit is vaak matig tot slecht.

Dit zorgt dan ook voor veel onbegrip en irritatie bij kijkers van de beelden. Waarom zijn de beelden niet scherper, wat is het nu van korrelige beelden.

U leest hier een aantal redenen voor de slechte kwaliteit van de beelden. Natuurlijk geven wij ook tips om een hogere kwaliteit beelden op te nemen.

Onze camera’s komen met dusdanig hoge resolutie, dat u bij ons altijd kunt rekenen op scherpe beelden. Door de nachtkijker, heeft u deze scherpe beelden ook in de nacht.

Een verouderde Camera

Wanneer de camera op leeftijd raakt, dan raakt de techniek verouderd. Dat betekent dat er hoogwaardiger alternatieven beschikbaar zijn.

Omdat oudere camera’s soms hun beelden nog analoog opslaan, neemt ook de kwaliteit van de beelden snel af.

oude camera

Analoge opslag van de beelden

Zoals we al eerder zeiden: Analoge opslag levert een kwaliteitsverlies. Zeker in winkels met verouderde systemen hangen nog camera’s die analoog opslaan. Deze kwaliteit is altijd lager dan de kwaliteit van digitale opslag.

Om deze reden werken wij enkel met digitale camera’s!

Slechte positionering van de camera

positie beveiligingscamera

De positie van de camera heeft invloed op de kwaliteit van de beelden. Vaak worden camera’s opgehangen in een overzichtspositie. Dit betekent dat een groot gebied wordt opgenomen. Dit heeft als voordeel dat er veel op de beelden staat. Wanneer er echter iets moet worden teruggekeken op de beelden, dan moet er worden ingezoomd. Wanneer de resolutie niet hoog genoeg is om in te zoomen, dan levert dit korrelige beelden op.

Wanneer de camera op een donkere plek hangt en tegen de felle zon in filmt, dan kan dit ook invloed hebben. Net als de camera op uw telefoon of uw eigen ogen is een beveiligingscamera gebaat bij een evenwichtige verdeling van licht.

Onze modellen hebben geavanceerde software die de beelden zo goed mogelijk opneemt, ondanks verschillen in licht. Hierdoor heeft u een maximaal beeld, ook bij verschillen in hoeveelheid zonlicht.

U kunt zelf testen welke positie en afstelling voor u de beste beelden levert.

Let op met Ramen en Glas

Een camera is in staat om door ramen te filmen. Het is echter een veelgemaakt fout om de camera niet in de juiste hoek op het glas te richten. Hierdoor kan er schittering optreden die de beelden onduidelijk maakt.

Natuurlijk zijn ook vieze ramen een reden voor slechte kwaliteit beelden.

Denk er tot slot ook aan dat regen ervoor kan zorgen dat het raam minder doorzichtig wordt.

Geen onderhoud plegen aan de Camera

Een camera is een mooi stuk techniek. Zoals alle voorwerpen, dient een camera wel te worden onderhouden.

Dat betekent dat af en toe de lens moet worden schoongemaakt en er moet worden gecontroleerd of alle kabels goed zitten, of alle software up to date is en of alle instellingen nog correct zijn.

Niet opslaan van de beelden

De laatste en meest logische reden voor het niet beschikbaar hebben van goede beelden is ronduit pijnlijk: Het niet goed opslaan van de beelden.

Het gebeurt regelmatig dat bijvoorbeeld de politie camerabeelden opvraagt in de hoop op aanwijzingen. Bij het zoeken naar de beelden worden er echter geen video’s gevonden.

Wanneer de beelden niet worden opgeslagen of na 24 uur weer worden overgeschreven, dan worden er misschien prachtige beelden gemaakt. Maar heeft een camera nog steeds weinig tot geen nut.

opslag camerabeelden

Haarscherpe beelden met de beveiligingscamera’s van Smart Home Beveiliging

Onze camera’s filmen in HD kwaliteit. Dat betekend dat de beelden scherp zijn. Dit is echter nog niet het hele verhaal. Onze camera beschikt over software die de helderheid kan aanpassen voor een optimale opnamen. De nachtkijker tot slot, zorgt ook voor goede beelden in de nacht.

Doordat onze opslag digitaal is, bent u ook verzekerd van blijvende kwaliteit van de beelden.
Let u wel altijd op dat u gebruik maakt van de juiste instellingen!

Wij helpen u altijd graag met advies bij het installeren of instellen van uw beveiligingscamera!