Je hebt je ook laten vallen op een slimme deurbel, maar hoe werkt het monteren eigenlijk? In dit artikel alle benodigde informatie zodat je straks straks optimaal kan starten met je slimme deurbel monteren .

Hoogte
Een slimme deurbel wordt vaak iets hoger opgehangen dan de traditionele bel. Een traditionele bel wordt op 1.30 of 1.40 opgehangen. Een slimme deurbel al snel op 1.60 of 1.70. Dit heeft alles te maken met de camera natuurlijk. Je wilt straks niet dat je alleen de buik van de bezoeker aankijkt. Let hier goed op.

Positie
Een slimme deurbel wordt vaak op het kozijn, de deurpost of de muur opgehangen. Maar elke voordeur is anders. Het is dan ook logisch dat de slimme deurbel niet altijd op een vaste positie wordt opgehangen. Je kunt de slimme deurbel over je bestaande bel hangen of een nieuwe positie uitkiezen. Let hierbij wel op de stroomtoevoer. Vaak kunnen slimme deurbellen op de bestaande bedrading maar er zijn ook slimme deurbellen met een kabelboom of stekker.

Bekabeling
Afhankelijk van het model slimme deurbel is er bekabeling nodig. Je kunt hierbij denken aan een slimme deurbel met bekabeling voor het belsignaal (gong) of bekabeling voor de stroomtoevoer.

Stroomtoevoer
Sluit je de deurbel aan op een vaste stroomaansluiting? Let dan goed op het voltage. Als je de bestaande bekabeling gebruikt van de deurbel zal dit vaak 9 volt of 12 volt zijn. Afhankelijk van je slimme deurbel kan je dit direct aansluiten of is hier een travo voor nodig.

Bestaande gong
Heb je al een gong in huis en wil je deze op je slimme deurbel aansluiten? Dit is vaak wel mogelijk. Let hierbij wel weer goed op het voltage. Voor een aansluiting op de bestaande bel of gong zijn vaak wel kabels en afwerking nodig. Een draadloze gong is daarom soms erg handig. Zeker ook omdat deze makkelijk uit te breiden is!

Wil je weten wat onze makkelijkste slimme deurbel is om te monteren?

Bekijk de deurbel hier