Shopping Cart
✔ Alles in één app
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 8.2 / 10 uit 4.000+ reviews
✔ Een slim & veilig huis
slimme rookmelder met app koppelbaar wifi google home iffttt amazon alexa link

Slimme Rookmelder met Wifi

Slimme Rookmelder met Wifi

We kennen allemaal inmiddels wel het belang van rookmelders. U wordt op tijd gewaarschuwd als er brand ontstaat. Het maakt uw huis dus veiliger en het geeft u de kans om een veilig onderkomen te vinden tijdens brand.

We hebben ook al eerder een artikel geschreven over het onderhouden van uw rookmelders. (Hint: Heel belangrijk!) Maar de ene rookmelder is de andere niet. Dus als u een rookmelder aanschaft, wilt u natuurlijk wel weten wat de mogelijkheden zijn en waar u op kunt letten. In dit artikel vertellen we met name meer over de slimme rookmelder met wifi. Want deze heeft een aantal interessante voordelen.

Verschillende Soorten Rookmelders

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten rookmelders ontwikkeld. Er is dus een ruim aanbod. Maar waar kunt u allemaal uit kiezen? Wij hebben een aantal rookmelders voor u op een rijtje gezet.

Melders die rook detecteren
Het klinkt gek om dit onderscheid te maken. Echter zijn er ook rookmelders die op een andere manier waarschuwen voor brandgevaar. Rookmelders die rook detecteren werken met een lichtbundeltje dat “ziet” dat er rookontwikkeling plaatsvindt.

Melders die hitte detecteren
Deze melder houdt de temperatuur in de gaten. Op het moment dat de temperatuur een bepaalde grens overschrijdt, zal de melder afgaan en waarschuwen voor brandgevaar.

Naast de verschillen in detectie van mogelijk brandgevaar is er ook een verschil in aansluiting.
U kunt gebruik maken van een draadloze melder of een melder die wordt aangesloten op het stroomnet.

Dan is er nog de keuze tussen rookmelders die gekoppeld kunnen worden aan andere apparaten (zoals het alarmsysteem) en rookmelders die werken zonder hulp of koppeling met andere apparaten.

Als laatste kunt u ook nog kiezen om een rookmelder met wifi of zonder wifi te nemen. Met andere woorden er is voldoende keuze. Wat is dan de beste keuze? Dat is afhankelijk van wat bij u past.

De eerste vraag die u zichzelf kunt stellen is, heeft u meer aan een rookmelder die gekoppeld kan worden aan andere apparaten (zoals een alarmsysteem) of heeft u meer aan een rookmelder die op zichzelf staand al voldoende is.

In het laatste geval heeft u al een stuk minder keuze, deze modellen zijn meer rechttoe-rechtaan. Over de rookmelder die gekoppeld kan worden aan andere smart home apparaten, vertellen we wel iets meer.

Een Rookmelder kiezen die Gekoppeld kan worden

De volgende keuze die u maakt is gebaseerd op wat u al heeft. Wat sluit aan op uw huidige beveiliging?

Heeft u melders of een alarmsysteem die al met elkaar samen werken? Dan is het aan te raden van dezelfde leverancier een rookmelder aan te schaffen. Vaak wordt er dan alleen nog onderscheid gemaakt of de rookmelder gebruik maakt van wifi of niet. En of de rookmelder op batterijen werkt of aan het stroomnet wordt aangesloten. De meeste rookmelders die aan te sluiten zijn op een bestaand systeem maken namelijk gebruik van rookdetectie zodat de optie met hittedetectie niet veel voorkomt.

Slimme Rookmelder van SmartHomeBeveiliging

Met onze slimme rookmelder is er nog een voordeel!

U kunt de rookmelder ook bedienen via onze app. De slimme rookmelder met app, stelt u in staat om overal waar u bent gealarmeerd te worden in geval van brand. Tevens laat de app weten of de rookmelder onderhoudt nodig heeft en kunt u testen of de rookmelder het doet. (Om de rookmelder echt goed te testen kunt u met opzet rookontwikkeling creëren zodat de melder afgaat.)

Onze slimme rookmelders zijn vanzelfsprekend te combineren met al onze andere slimme producten. Niet alleen slimme sensoren, maar ook de alarmsystemen werken allemaal samen met de rookmelder. Daarnaast kunt u al deze apparaten met dezelfde app bedienen.

Heeft u nog vragen? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact met ons op via de chat, social media of mail.

  • Veilig het nieuwe jaar in met slimme rookmelder
    49.00
    → In winkelwagen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

voor Nederland en België

Niet tevreden? Geld terug

Wij doen niet moeilijk over retouren

Internationale garantie

2 jaar garantie op alle producten

100% privacy bescherming

Jouw data en beelden zijn veilig!

De waardering van smarthomebeveiliging.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 4798 reviews.