Tips voor de aanschaf van een slimme deurbel
De slimme deurbel is enorm in populariteit gestegen en is nu veel meer dan een alleen een drukknop. Vroeger kon kloppen op het raam of deur voldoende, kon je aanbellen en daarna had je een intercomsysteem. Met de slimme deurbel en een druk op de knop kan je nu de bezoeker zien en ermee spreken op je smartphone of tablet. Ook als je niet thuis bent.
Er zijn verschillende soorten slimme deurbellen in verschillende maten en met verschillende functies. Aan de hand van jouw situatie en wensen kan jij de beste slimme deurbel met wifi aanschaffen. Maar waar moet je op letten als je een slimme deurbel gaat aanschaffen? In dit blog bericht leggen we je graag op welke punten je moet letten.
Draadloos of bedraad
Heb je al een deurbel hangen? Dan kan je bekijken of jouw huidige deurbel/beltrafo genoeg voltage heeft om een slimme deurbel erop aan te sluiten. Bij de meeste slimme deurbellen kan je dus je huidige bedrading blijven gebruiken. Is er op de plek waar de slimme deurbel komt te hangen geen stroomaansluiting? Dan kan je een stroomaansluiting laten aanleggen of kies voor een draadloze slimme deurbel met accu of batterijen.
Een draadloze video deurbel maakt het wel makkelijker om het te plaatsen waar en wanneer je maar wilt. Zodat je altijd de bezoeker goed in beeld hebt. Daarnaast werken de meeste slimme deurbellen met een accu of batterij. Maar kunnen ze ook nog bekabeld worden aangesloten. Hierdoor kan je altijd nog later indien gewenst het bekabelt aan sluiten.
Wil je dat jouw slimme deurbel ook je deur kan openen vanaf een afstand? Dan is dat vaak bedraad mogelijk. Met een Slimme deurbel met deuropener, maakt je woning nog net even slimmer. Zo belt de postbode aan, kan jij via de slimme deurbel met camera de postbode zien, de deur openen waarna de postbode het pakketje aflevert en de deur sluit. Dat allemaal als je niet thuis bent.
Camera en kijkhoek
Er wordt aangebeld en je krijgt direct een melding op je telefoon. Van belang is natuurlijk de camera en de kijkhoek! De meeste deurbellen zijn uitgerust met nachtzicht waardoor je de bezoeker ook snachts kan zien. Hierdoor is een buitenlamp overbodig. Daarnaast hebben sommige slimme deurbellen een beweginssensor. Hierdoor ontvang je ook meldingen als er iemand langs loopt of voor de deur staat. Een handige extra functie waardoor je ook je slimme deurbel met wifi als beveiligingscamera kan gebruiken.
Met het kiezen van de juiste kijkhoek kan je bepalen waar je de slimme deurbel kan plaatsen. Zo krijg je de bezoeker goed in beeld en door een brede kijkhoek kan je de slimme deurbel zo plaatsen dat de bezoeker in beeld blijft. Het aantal graden van de kijkhoek is dus de grootte van de hoek.
Opslag en abonnement
Heeft er iemand aan de deur gebeld en heb je niet de mogelijkheid gehad om deze oproep te beantwoorden? Dat is vaak geen enkel probleem! Wordt er aangebeld dan neemt de Slimme deurbel ook een foto of een opname. Zo weet jij altijd wie voor de deur heeft gestaan. Dit kan zowel intern worden opgeslagen of in de cloud. Let wel op dat bij cloudopnames vaak een abonnement aan vast zit.
Uitbreiden
Wat dus de beste wifi deurbel voor jou is, is sterk afhankelijk van jouw wensen en gebruik. Let vooral op bovenstaande punten om een goede keuze te maken. Een slimme deurbel aanschaffen is wel zeker aan te raden als jij jouw woning slim wilt maken! Naast een slimme deurbel zijn er ook andere producten die je kunt gebruiken om jouw woning slim te maken.
Bekijk dus ook of de fabrikant ook andere producten heeft. Zo maak je gebruik van 1 en dezelfde app en heb je naast je slimme deurbel ook andere producten die je kan koppelen. Zo maak jij je woning niet alleen slim maar ook veilig.
Alles online besturen
Alle Smart Home Beveiliging producten zijn te koppelen in de gratis SHB – Smart Home app. Vergeten je alarmsysteem aan te zetten met de afstandsbediening? Geen probleem. Open de app en zet het op afstand aan. Overal ter wereld.
Je kunt altijd live meekijken met jouw camera, opnames terug kijken en je slimme lampen of andere elektrische apparaten uitzetten. Stel tijdschema’s, automatische routines en nog veel meer.
Jij bent de beheerder en kan andere personen toestemming geven. Zo is jouw huis altijd onder controle, ook als je niet thuis bent.