Shopping Cart
✔ Alles in één app
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 8.2 / 10 uit 4.000+ reviews
✔ Een slim & veilig huis
Veilig het nieuwe jaar in met slimme rookmelder

Veilig het nieuwe jaar in met slimme rookmelder

Veilig het nieuwe jaar in met slimme rookmelder

Mensen zijn massaal aan het klussen in coronatijd (bron). Naast het klussen is het gebruik van een slimme rookmelder niet iets waar 123 aan gedacht wordt. Maar waarom is een slimme rookmelder van belang? Dat lees je in dit blog bericht.

Ophangen rookmelder

In elk huis in Nederland moet per 1 juli 2022 op iedere verdieping een rookmelder hangen. Deze regel is al sinds 2003 van belang voor nieuwbouwhuizer, maar minister Knops wil dat die regelgeving ook voor bestaande bouw gaat gelden. Dit komt uit het advies van onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland verplicht te stellen.

Als je slaap werkt je reuk niet. Maakt je wasmachine of vaatwasser kortsluit als je slaapt? Dan word je dus niet wakker van de rooklucht. Omdat rook uit veel giftige gassen bestaat zal je in je slaap in diepe bewusteloosheid raken. Door het gebruik van rookmelders kan je dit simpel vermijden en red je levens.

Waarom een slimme rookmelder?

Op elke verdieping dient er een rookmelder te worden opgehangen. Een simpele rookmelder wat alleen afgaat bij rookontwikkeling voldoet aan de voorwaarden. Er worden dus geen specifieke eisen opgenomen voor het soort rookmelder. Wat wel voor Extra veiligheid zorgt is een slimme rookmelder. Naast dat deze slimme rookmelder precies hetzelfde werkt als een traditionele rookmelder, hoor je bij rookontwikkeling niet alleen een piepsignaal maar krijg jij en andere gebruikers ook een melding op hun telefoon. Dat maakt de rookmelder slim.

Overal ter wereld ontvang je de melding, zie je direct welke rookmelder afgaat en hoeveel rook er wordt gedetecteerd. Zo kan je direct bij een melding 112 bellen en zorgen dat de brandweer op tijd in jouw woning is. Zo ben je niet alleen beveiligd van rook als je thuis bent, maar ook als je uit huis bent. Alles wat in huis gebeurt, daar ben jij van op de hoogte. Ook hoef je geen zorgen te maken over lege batterijen. Zijn de batterijen bijna leeg? Dan ontvang jij daar een melding van op jouw telefoon. Ook kan je altijd de actuele status kijken via de app op jouw telefoon.

Hoe sluit ik een slimme rookmelder aan?

Een slimme rookmelder plaatst je ook op elke verdieping net zoals een tradionele rookmelder. Omdat de rookmelder slim is, dien je de rookmelder met wifi te verbinden. De slimme rookmelder is en blijft draadloos. De slimme rookmelder verbind je met wifi via de app op jouw telefoon. Is de wifi rookmelder verbonden? Dan hang je de slimme rookmelder op elke verdieping.

Weten wat de beste plek is om een slimme rookmelder op te hangen? Lees alle informatie hier

  • Veilig het nieuwe jaar in met slimme rookmelder
    49.00
    → In winkelwagen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

voor Nederland en België

Niet tevreden? Geld terug

Wij doen niet moeilijk over retouren

Internationale garantie

2 jaar garantie op alle producten

100% privacy bescherming

Jouw data en beelden zijn veilig!

De waardering van smarthomebeveiliging.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 4798 reviews.