Veiligheid en Technologie: 5 heftige Voorspellingen van smart Home

Wat hebben het vragen van losgeld voor een gestolen Netflix serie en een buurtwacht met elkaar gemeen?

Veiligheid en beveiliging worden steeds meer een persoonlijke aangelegenheid. U moet dit zelf regelen.

Bedrijven en personen zijn meer en meer zelf verantwoordelijk voor bescherming van hun goederen. Een grote uitdaging ligt hier ook op het gebied van elektronica. Elektronica kan u namelijk helpen bij uw beveiliging maar ook een gevaar vormen.

Onze wereld wordt steeds meer digitaal. Dit betekent dat er ook steeds meer technische snufjes in en rondom ons huis komen. Wij als SmartHome spelen hier natuurlijk zelf een rol in, met onze slimme deurbellen, sensoren en slimme rookmelders. Als expert op het gebied van veiligheid en persoonlijke elektronica in en rondom woningen, voorzien wij een aantal trends voor de komende jaren.

  1. Privacy wordt nog Belangrijker door Slimme Apparaten

De Amazon echo en uw smart tv. Ze zijn heel erg handig, maar zijn ze ook veilig?

Met allerlei apparaten die de mogelijkheid hebben om data te verzamelen, geeft u veel van uw privacy weg. SmartHome voorziet een bewustwording op dit gebied.

Bedrijven zullen meer en meer gedwongen worden om te bekennen wat zij met uw data doen. Wanneer bedrijven hier niet transparant over zijn, dan zullen kopers op zoek naar veilige alternatieven.

Woning beveiliging

2. Veiligheid wordt meer Persoonlijk

Helaas worden politie en justitie steeds verder uitgekleed. Waar de agenten van goede wil zijn, zijn het er helaas tegenwoordig wel steeds minder. Meer blauw op straat is daarom een veelgehoorde kreet. Er lijkt echter niet veel te veranderen.

Wie heeft er nog aangifte gedaan van de laatste fietsendiefstal en wie heeft zijn spullen teruggekregen na aangifte van een inbraak. Helaas zijn dat er voor allebei heel erg weinig. Dit zorgt er voor dat mensen zelf meer moeten investeren in veiligheid en beveiliging.

U kunt hier denken aan ouderwetse initiatieven als een buurtwacht en een buurt WhatsApp-groep.

Maar denk hierbij zeker ook aan elektronische beveiliging zoals camera’s en sensoren rondom het huis. Door extra ogen aan te brengen heeft u in ieder geval meer bewijs wanneer het daadwerkelijk tot een zaak komt. Gelukkig gaan er van (deurbellen met) camera’s en andere sensoren al een flinke preventieve werking uit.

anti inbraak beveiliging

3. Betalen voor uw Privacy

In het verlengde van het eerste punt. Uw bent niet langer het product.

Grote bedrijven kunnen u allerlei gratis diensten bieden omdat ze zoveel gegevens van u krijgen. Wanneer deze gegevens niet meer zomaar worden gedeeld, dan hebben dergelijke bedrijven een ander verdienmodel nodig.

Dat betekent dat u dus moet gaan kiezen.

Of u behoudt uw privacy en betaald voor een dienst, of u krijgt de dienst gratis maar dan accepteert u dat u uw privacy inlevert.

De keuze is aan u. Wilt u een gratis e-mail account of wilt een paar euro betalen om zo uw privacy te beschermen. De komende jaren zal deze keuze steeds meer een optie worden.

4. Cybersecurity: Offline en Online

Een spectaculaire hack van Netflix met miljoenen geëist losgeld.

Hackers hebben in 2017 een aantal afleveringen van het nieuwe seizoen van hitserie “Orange is the new black” gestolen. Vervolgens dreigden zij deze vervroegt online te zetten als er geen losgeld werd betaald. Hier werden zelfs tientallen miljoenen geëist!

Nu is dit een van de meer spectaculaire voorbeelden. Wat minder vaak wordt belicht is dat er dagelijks honderden hacks en digitale inbraken zijn. Hierbij kunnen wachtwoorden, foto’s of andere bestanden worden gestolen. Deze kunt u vervolgens soms terugkopen.

Zelfs bij ‘gewone’ inbraken wordt tegenwoordig gezocht naar digitaal materiaal dat voor chantage gebruikt kan worden. U leest het goed; bij gewone offline inbraken kunnen uw digitale bestanden worden gekopieerd om u hiermee geld afhandig te maken. Ook zonder filmpjes van Patricia Paay-achtige inhoud zijn er vast bestanden die u absoluut terug wilt.

cybersecurity en slimme apparaten

5. Machine Learning: Computers voorspellen Inbraken

Rekenmachientjes zijn al tientallen jaren beter dan wij in optellen of worteltrekken. De gebieden waarop computers excelleren worden echter steeds groter.

Computers worden inmiddels zelfs gebruikt om inbraken te voorspellen.

Deloitte ontwikkelende in opdracht van de Nationale politie een model dat kan worden gebruikt om inbraak te voorspellen. Op basis van big data hebben zij een soort buienradar voor inbraken gemaakt.

Met een zeer hoge voorspelbaarheid van het toekomstig aantal inbraken in uw buurt, is het misschien tijd om eens naar uw persoonlijke veiligheid te kijken..

Wij van SmartHome zijn er altijd om u hierbij te helpen!

Laat ons U helpen aan een Veilige Omgeving

De technologie heeft niet stilgestaan, en wij ook niet! Onze beveiligingssystemen variëren van een video deurbel tot complete allround systemen die alles rondom huis of bedrijf in de gaten houden en vast leggen. Met de mogelijkheid om ook te spreken via uw deurbel of om zelfs de deur te openen middels uw slimme deurbel, is de innovatie enorm. Wij informeren u graag om de meest passende keuze voor u te vinden.

Een keuze voor comfort en veiligheid.