Een slimme deurbel met camera: Maak de beste keuze voor 2019

De slimme deurbel is een prachtig stuk techniek, dat zorgt voor wooncomfort en veiligheid. Het aantal beschikbare modellen wordt dus ook steeds groter. Dit zorgt ervoor dat er meer te kiezen is.

Daarom de volgende vraag:

Waar op te letten tijdens de keuze voor een slimme deurbel?

Hoe kwetsbaar is de slimme deurbel voor Hacks?

Online beveiliging wordt steeds belangrijker. De verhalen over het hacken van computers zijn inmiddels talrijk. Maar ook andere elektronica zoals domitica is steeds vaker een doelwit voor hackers. Het is daarom belangrijk dat apparatuur goed is af te schermen en te beveiligen. De slimme deurbel van Ring is enige tijd via een fout in de software een poort naar het Wifi netwerk van de gebruiker geweest.

Let er dus op dat de aanbieder van de gebruiker voldoende aandacht heeft geboden aan de beveiliging tegen hacken.

Dit is een van de speerpunten van Smart Home Beveiliging!

hacken deurbel 2019

Met de toenemende interesse van hackers voor domotica of smart home elektronica, moet veiligheid een aandachtspunt zijn!

App ondersteuning van de Deurbel met Camera

De slimme deurbel is een product voor veiligheid en wooncomfort. Extra comfort kan dus worden toegevoegd door bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid. Daarom is een app die te koppelen is met de cameradeurbel, eigenlijk een must.

Alle modellen hebben dan ook wel een app. Belangrijk is dan of die app geüpdatet blijft worden.

Let er dus op dat de app op de juiste wijze wordt ondersteund.

koppeling domotica

Koppeling met andere Domotica

De deurbel moet kunnen communiceren met jou als gebruiker. Dit kan via een app op telefoon of computer.

Het is echter ook belangrijk dat de slimme deurbel kan communiceren met andere apparaten.

Door alle slimme elektronica op elkaar aan te sluiten kunnen apparaten informatie met elkaar uitwisselen waardoor u meer wooncomfort heeft. Of in het geval van beveiligingssoftware: meer veiligheid.

De Camera-eigenschappen van de Deurbel

De camera van de slimme deurbel is essentieel. Zonder een goede camera, heeft het product geen waarde. Let daarom op de volgende eigenschappen van de camera bij het uitzoeken van uw model:

Kijkhoek: De kijkhoek van de camera is het bereik van de camera. Vaak is er een afweging tussen enerzijds de afstand waarop de camera scherpe beelden kan maken en anderzijds de breedte van het gebied waarin dit gebeurt.

Omdat de deurbel vaak op de deurpost zal hangen, gaat het met name om de breedte van het veld. De meeste modellen zullen wanneer de camera op de deurpost is geplaatst de juiste kijkhoek hebben

Nachtzicht: Een belangrijke reden voor de aanschaf van een deurbel met camera en intercom, is nachtelijk bezoek. Oftewel, het is donker en er wordt aangebeld.

In dit geval moet de camera scherpe beelden kunnen produceren zodat u ook in het donker kunt zien wie er voor de deur staat.

Opslag van de beelden: De beelden van de camera worden in de Cloud of op een vaste data drager opgeslagen. Let goed op de hoeveelheid ruimte en de eventuele extra kosten voor opslag in de Cloud.

camera eigenschappen slimme deurbel

Accu en Stroomvoorziening

Er is niets zo vervelend als een apparaat dat niet werkt door lege accu’s. Zeker omdat dit altijd op het verkeerde moment gebeurt. Let er daarom op dat uw deurbel met videocamera of een degelijke accu heeft met een indicatie van de status van de accu. Of ga voor een exemplaar dat u ook met een snoer kunt voeden. In dat laatste geval bent u verzekerd van een goed werkend product te allen tijde.

De keuze voor de beste Slimme Deurbel

De keuze is natuurlijk persoonlijk maar een aantal zaken wilt u altijd op orde hebben. Denk hierbij aan de kwaliteit van de beelden en de veiligheid van uw data.

Daarom hebben wij deze aandachtspunten als prioriteit voor onze producten en is dat bij Smart Home Beveiliging altijd goed geregeld!

Over andere zaken als uiterlijk en manier van monteren, adviseren wij u graag! Heeft u hier vragen over dan zijn wij telefonisch zeer goed bereikbaar.

Wij helpen u graag, geheel vrijblijvend.