De keuze voor de Beste Beveiligingscamera

Een camera is een uitstekende manier om uw huis te beveiligingen. Het ophangen van camera’s gebeurt daarom ook steeds vaker. Naast dat veel winkels of bedrijven een camera ophangen, zien we ook steeds meer particulieren camera’s plaatsen. Deze camera’s worden geplaatst in huis of rondom huis.

De reden hiervoor is dat steeds meer mensen beseffen dat een camera voor veiligheid en zekerheid kan zorgen.

Genoeg reden dus om een beveiligingen camera aan te schaffen…

Maar dan..

Dan komt het aan op het kiezen van de juiste camera.

Dat kan nog een lastige keuze zijn omdat het aanbod steeds groter en gevarieerder wordt. Onze modellen zijn bijvoorbeeld leverbaar met een app, intercom en kunnen zelfs worden gekoppeld aan een slimme deurbel of andere apparatuur.

Twee verschillende type Camera

In dit artikel willen we het echter niet hebben over camerasystemen of deurbellen, we focussen ons op het verschil tussen bedrade camera’s en draadloze camera’s. Deze laatste camera’s worden ook wel WiFi camera’s genoemd.

Even kort, wat is het verschil

Het verschil zal u waarschijnlijk al wel duidelijk zijn. Een bedrade camera is aangesloten op een kabel. Deze kabel kan zorgen voor stroomtoevoer en/of beelden versturen. Een wifi camera kan in twee groepen worden ingedeeld.

Groep 1: Geen enkele bedrading
Groep2: Geen bedrading voor data (Wifi), wel een stroomtoevoer

Welke WiFi beveiligingscamera’s heeft Smarthome Beveiliging?

Bij Smarthome beveiliging kiezen wij voor groep 2 van de wifi camera’s. Dit doen wij met een reden!

Bij de camera’s die zonder voeding werken, kan namelijk de accu of batterij snel leeglopen. Het is zeer vervelend wanneer dit gebeurt als u op vakantie bent. Om deze reden werken wij met camera’s met een vaste voeding. Deze camera’s vallen gegarandeerd niet uit.

Dat betekent dat u dus altijd bent verzekerd van de opname van beelden. Bij deze camera’s hoeven er ook geen concessies te worden gedaan om de accu te sparen.

wifi camera draadloos

Draadloos vs bedraad, welke Camera geeft de beste Beelden

Een camera met draad heeft een stabiele verbinding waarover data kan worden verstuurd. Hierdoor kan er altijd data zonder verlies worden verstuurd. De kwaliteit van de verstuurde data kan variëren bij een wifi beveiligingscamera.

Wanneer de Wifi niet correct is ingesteld, dan kan de kwaliteit van de beelden teruglopen. Omdat de WiFi echter uw eigen netwerk is, is dit zelden het geval. Bij een goede verbinding zal dus ook de WiFi camera beelden van hoge kwaliteit leveren.

Wanneer u een goed netwerk heeft, dan zal de kwaliteit van de beelden dus weinig verschillen.

beste draadloze camera

Draadloos vs bedraad, welke Camera is eenvoudiger aan te sluiten

Een WiFi camera kan direct via uw draadloos netwerk worden verbonden. Dit is zo eenvoudig als inloggen. Een bedrade camera moet naar uw router worden geleid. Dit betekent dat u een kamer door uw huis moet trekken om de beveiligingscamera op het router aan te sluiten.

Een WiFi camera is dus over het algemeen eenvoudiger en sneller aan te sluiten.

Zijn alle functies beschikbaar op een WiFi Camera

WiFi camera’s kunnen worden uitgerust met alle functies die er ook beschikbaar zijn door camera’s met bedrading.

Dat betekent dat WiFi camera’s beschikbaar zijn met nachtkijker en een sirene.

Bij SmartHome helpen wij u graag met de keuze van uw beste draadloze camera.

Neemt u contact met ons op, zodat u kunnen bijstaan in uw keuze. U kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen in onze webwinkel bij onze aanbevolen modellen.

Neem Contact Op
Naar de WebWinkel