Shopping Cart
✔ Alles in één app
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 8.2 / 10 uit 4.000+ reviews
✔ Een slim & veilig huis
slimme-rookmelder-met-wifi-en-app

Waarom Rookmelders mogelijk Verplicht Worden voor Iedereen

Waarom Rookmelders mogelijk Verplicht Worden voor Iedereen

Sinds 2003 zijn rookmelders verplicht voor nieuwbouw huizen. Dit geldt dus nog niet voor huizen die voor 2003 zijn gebouwd. Minister Knops wil dit uitbreiden.

Alle etages van bestaande huizen moeten ook een rookmelder krijgen. Deze verplichting zal ingaan per 1 juli 2022. Maar waarom wil minister Knops dat? Is het wel nodig om overal rookmelder op te hangen?

Daar vertellen we u graag wat meer over.

Een aantal Feiten op een Rijtje

Om aan te geven wat het belang is van een rookmelder in huis laten we u een aantal cijfers en feiten zien die Federatie Veilig Nederland heeft verzameld:

 • Er zijn 80.582 woningbranden per jaar!
 • Er zijn 220 brandclaims per dag!
 • Er vallen jaarlijks zo een 30 doden bij woningbranden!
 • Bij ruim zes op de tien fatale branden was geen rookmelder aanwezig!
 • Belangrijkste oorzaken van woningbrand:
  Roken (33%)
  Kortsluiting of een defect apparaat (30%)
 • Een op de zevenenzestig woning worden jaarlijks door brand getroffen!

Rookmelders hebben dus wel degelijk een belangrijke functie. Het kan uw leven redden.

Slimme Rookmelders Aanschaffen

Bent u van plan om rookmelders aan te schaffen? Overweeg dan om slimme rookmelders te nemen. Met slimme rookmelders kunt u namelijk ten alle tijden op de hoogte worden gesteld van mogelijke brand. De slimme rookmelder werkt met wifi en is te bedienen via een app op uw telefoon. Op uw telefoon krijgt u een melding als de rookmelder af gaat. Naast de melding op uw telefoon zal de rookmelder ook een sirene af laten gaan. Mocht u uw telefoon niet direct bij de hand hebben, dan kunt u de rookmelder alsnog horen als u thuis bent.

Dankzij de app kunt u dus ook meteen actie ondernemen als u een melding krijgt terwijl u niet thuis bent.

Wees Voorbereid in geval van Brand

We willen het liefst niet over die situatie nadenken, maar het is goed om toch een plan te hebben. Spreek met uw medebewoners af waar u verzamelt in het geval dat er toch iets gebeurt.

Spreek vluchtroutes af en zorg dat deze bereikbaar zijn. Zorg er ook voor dat u de juiste spullen in huis heeft om te reageren op een situatie met brand. Denk aan een rookmelder, blusdeken en brandblusser.

Mocht er brand uitbreken zorg er dan voor dat u eerst iedereen in huis alarmeert en zorg dat u en uw huisgenoten veilig zijn. Mocht u zelf de brand willen beginnen te blussen, zorg dan dat u weet hoe u die specifiek brand moet blussen. Elke brand heeft een andere aanpak.

Om te leren omgaan met veel voorkomende branden kunt u bijvoorbeeld een BHV cursus volgen. Indien u de brandweer belt, waarschuw ook uw buren. Een brand kan in enkele minuten verspreiden door uw hele huis. Als u bijvoorbeeld een rijtjeshuis heeft kan de brand dus snel overslaan.

Slimme Rookmelder van Smart Home Beveiliging

Met de slimme rookmelder van Smart Home Beveiliging kunt u deze ook met andere slimme apparaten  laten samenwerken. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze slimme sensoren om uw huis nog veiliger te maken tegen ongevallen. Naast veiligheid voor ongevallen zoals brand, hebben wij ook beveiliging voor uw huis.

Denk aan slimme deurbellen met camera, alarmsystemen en beveiligingscamera’s. Ook hebben wij een collectie aan slimme apparaten die uw leven comfortabeler maken. Bekijk onze slimme verlichting, Smart Remote en slimme stekker.

Al deze apparaten zijn met één hand te bedienden via de app op uw telefoon. U kunt dus altijd met een gerust hart slapen of de deur uit. Ook op vakantie naar de andere kant van de wereld. U bent met de app altijd op de hoogte van de situatie bij u thuis.

Neem dus snel een kijkje in onze webshop. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onze chat, social media of e-mail.

 • Veilig het nieuwe jaar in met slimme rookmelder
  49.00
  → In winkelwagen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

voor Nederland en België

Niet tevreden? Geld terug

Wij doen niet moeilijk over retouren

Internationale garantie

2 jaar garantie op alle producten

100% privacy bescherming

Jouw data en beelden zijn veilig!

De waardering van smarthomebeveiliging.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 4798 reviews.