Wat is een Slimme Watermelder (Smart Home Apparaat)

We kennen ze wel: de rookmelder en koolmonoxidemelder. Maar minder bekend is de watermelder. Weinig huishoudens hebben een watermelder hangen, terwijl een watermelder heel nuttig kan zijn en veel geld kan besparen.

Wat is een watermelder eigenlijk en hoe werkt dat? Daar vertellen we u meer over in dit artikel.

Wat is een Slimme Watermelder

Rookmelders waarschuwen bij rookontwikkeling en mogelijk gevaar voor brand (waar rook is, is vuur). Koolmonoxidemelders waarschuwen bij een te hoge concentratie aan koolmonoxide in verband met stikkingsgevaar.

Dit is vooral voor uw eigen veiligheid en kan helpen u om te voorkomen dat u iets ernstigs overkomt.

Watermelders waarschuwen u als er lekkage ontstaat. U bent er dus tijdig bij als er waterschade ontstaat. Op deze manier kunt u ergere schade voorkomen. Vaak wordt echter vergeten dat waterschade op den duur ook schadelijk kan zijn voor uw gezondheid!

Dus niet alleen materiële schade wordt beperkt, maar u voorkomt ook dat u gezondheidsklachten ontwikkeld dankzij waterschade. U kunt tijdig ingrijpen en de schade herstellen.

Slimme Watermelder

Hoe Werkt een Slimme Watermelder

De meeste watermelders hebben tenminste twee sensoren. Zodra een sensor in aanraking komt met water, gaat het alarm af. Als deze in verbinding staat met uw alarmsysteem dan zal deze een melding geven aan uw mobiel en bent u overal, waar u ook bent, meteen op de hoogte bij waterschade. Een watermelder waarschuwt dus niet op het moment dat er lekkage dreigt te ontstaan, maar waarschuwt u op het moment dat het wordt gedetecteerd.

Dat houdt niet in dat u pas op de hoogte wordt gesteld als het te laat is. U wordt simpelweg zo snel mogelijk op de hoogte gesteld. Zoals al eerder vermeld, wordt u dus eerder gewaarschuwd en kunt u ergere schade voorkomen.

Wat is de beste plek om een Watermelder Op te Hangen

Het beste is om een watermelder op een plek te hangen waar lekkage kan ontstaan. Plaats er bijvoorbeeld een bij uw wasmachine voor het geval deze gaat lekken. Omdat de sensoren in contact moeten komen met water om af te gaan, plaatst u de watermelder dan ook op de grond of op het plafond dat grenst aan de ruimte waar de wasmachine staat. De beste oplossing is uiteraard in dit geval om de melder op de grond te plaatsen, zodat u al op de hoogte bent van een lekkende wasmachine voordat deze schade veroorzaakt. Andere plaatsen die aan de raden zijn:

  • Bij de CV ketel
  • Bij de vaatwasser
  • Bij wasbakken
  • In de kelder

Zo bent u er snel bij en kunt u tijdig ingrijpen. Als u namelijk niet op tijd ingrijpt kan de schade flink op lopen.

Het plaatsen van een slimme watermelder is niet ingewikkeld, zeker niet als u de handleiding erbij houdt.

Heeft u toch liever wat hulp? Onze experts staan voor u klaar!

Slimme Watermelder Combineren met andere Slimme Apparaten

De slimme apparaten van SmartHomeBeveiliging werken met elkaar samen. U kunt eindeloos combineren en uitbreiden. Laat bijvoorbeeld uw slimme watermelder met uw slimme rookmelder en slimme monoxidemelder samenwerken in combinatie met de Smartsiren of Alarmhub.

U kunt al uw apparaten in de gaten houden met onze app. Dus u kunt alles zien en krijgt van al uw apparaten meldingen op één telefoon. Combineer dat met uw beveiligingscamera’s en u kunt overal en altijd uw huis in de gaten houden.

Met andere woorden: u hoeft zicht geen zorgen meer te maken om uw bezittingen, want u die kunt u overal in de gaten houden! Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in onze webshop.