Overweegt u een video deurbel met wifi te kopen? Er zijn tenslotte talloze keuzes en mogelijkheden. In dit bericht proberen wij u vooral wegwijs te maken in deze wereld en leggen wij de verschillen uit. We bekijken de mogelijkheden, de manieren van aansluiten en de beeldkwaliteit. We nemen hier ook de ervaringen van gebruikers in mee zodat we u de beste advies kunnen geven. 

Er zijn draadloze deurbellen en bedrade deurbellen. Net zoals deurbellen met abonnement en video deurbellen zonder abonnement. Beide hebben hun eigen voor en nadelen. Afhankelijk van uw situatie en uw wensen.

video deurbel

Wat kan een video deurbel?

Eerst en vooral kan een video deurbel u altijd en overallaten zien wie er voor de deur staat. U ontvangt overal meldingen bij een bezoeker en kunt dan op afstand meekijken en meepraten! De deurbel wordt op dezelfde plek (of iets hoger) gemonteerd als de normale deurbel. Ook is er een bewegingssensor waardoor hij ook functioneert als beveiligingscamera. Via de app ben je altijd thuis. De video deurbel is verbonden met internet en werkt altijd via de app op uw smartphone of tablet. Alle beelden van bezoekers of de ingebouwde beveiligingscamera kunnen (automatisch) opgeslagen. Dit kan in de camera.  via een abonnement of op uw telefoon zelf. Zo kunt u deze altijd zelf terugkijken.

Zou behoudt u de volledige controle en gaat u met een gerust hart op pad. We bekijken in dit artikel de deurbellen met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een minimale gemiddelde beoordeling van 8.5. Zo helpen we u aan een verzekerd goede keuze.

Met of zonder abonnement

Voor bekende Amerikaanse merken zoals de Ring deurbel of Google Nest deurbel heeft u altijd een abonnement nodig en zijn de kosten aanzienlijk hoger.  Ring en Google zijn een Amerikaans bedrijven welke beelden via een abonnement via Creditcard maandelijks laat betalen. Soms zijn de accessoires bij deze deurbel merken wel twee keer duurder. Ook heeft het instap model vaak geen live mee kijk functie en hebben alle medewerkers automatisch toegang tot uw deurbel, uw privacy is hierbij aangetast.

Draadloos of deurbel met draad

Video deurbellen zijn er met of zonder bedrading. Het voordeel van een bedrade deurbel is dat je deze niet hoeft op te laden maar dat hier een vaste stroomtoevoer op zit. Een draadloze video deurbel moet soms opgeladen worden of heeft een verwisselbare accu. Hierbij komt ook dat de video deurbel met bedrading wat minder makkelijk te monteren is, de draadloze video deurbel is eenvoudig te monteren zonder boren. Ook zijn er deurbellen die op beide manieren te gebruiken zijn.

Verschil tussen de video deurbellen

Stroomtoevoer
Er zijn video deurbellen die werken met de meegeleverde oplaadbare, verwisselbare batterij of via vaste stroomaansluiting (8 – 24 volt kabel / bestaande deurbel). De ‘bedrade’ slimme deurbel hebben vaak een vaste voeding via 12 volt of stopcontact.

Montage

Voor de ‘bedrade’ deurbel moet vaak een gat geboord worden voor de kabelboom. Deze kabelboom bevat vooral een Wifi antenne aansluiting, UTP aansluiting en stroomtoevoer. De draadloze video deurbel heeft geen kabelboom en alleen de beugel zou gemonteerd moeten worden. Deze kan op batterijen werken of op de bestaande deurbel bekabeling aangesloten worden. De draadloze video deurbel heeft vaak alleen een Wifi aansluiting en geen UTP. Onze slimme deurbellen hebben geen kabelboom en werken op vaste voeding (8v-24v) of draadloos via de ingebouwde accu of batterijen.

Gong
Draadloze deurbellen werken vaak ook met een Draadloze gong. De ‘bedrade’ slimme deurbel werken soms ook met een bedrade gong. Op de Draadloze video deurbel zijn meerdere draadloze gongen te verbinden en zijn meerdere melodieën mogelijk.

App
Elke deurbel heeft een andere of eigen app. Welke weer verschillend werkt. Onze video deurbellen hebben dezelfde app en werken op dezelfde app.

Instellingen
Duurdere deurbellen hebben soms meer instellingen en mogelijkheden dan de goedkopere video deurbellen. Zo zijn er video deurbellen die kunnen opnemen op een bepaald tijdsvak en niet alleen tijdens een alarm of bezoekersmelding. Daarnaast zijn er video deurbellen met gezichtsherkenning en video deurbellen die e-mail meldingen versturen. Ook kan een video deurbel worden aangesloten op een elektrische deuropener of slim slot.

Smart Home Beveiliging video deurbellen

Video deurbellen zijn er met of zonder bedrading. Wij leveren video deurbellen die werken met vaste bedrading en ook draadloos via batterij / accu. Beide opties zijn mogelijk, en afhankelijk van uw wens of situatie kunt u dit bepalen. Een draadloze gebruik van een video deurbel heeft als nadeel dat deze soms moet worden opgeladen of heeft een verwisselbare accu. Hierbij komt ook dat de video deurbel met bedrading wat minder makkelijk te monteren is. De draadloze video deurbel is eenvoudig te monteren zonder boren. Ook zijn er deurbellen die op beide manieren te gebruiken zijn.

Tenslotte : Onze testuitslag

Video deurbellen zijn er met of zonder bedrading. Het voordeel van een bedrade deurbel is dat je deze niet hoeft op te laden maar dat hier een vaste stroomtoevoer op zit. Een draadloze video deurbel moet soms opgeladen worden of heeft een verwisselbare accu. Hierbij komt ook dat de video deurbel met bedrading wat minder makkelijk te monteren is, de draadloze video deurbel is eenvoudig te monteren zonder boren. Ook zijn er deurbellen die op beide manieren te gebruiken zijn.

Ons advies : Doorguard slimme deurbel is een deurbel die zowel draadloos als bedraad gebruikt kan worden. Je kunt de deurbel gebruiken op de batterijen of ook aansluiten op de bestaande bedrading. De deurbel heeft alle belangrijke functies en heeft geen abonnement. Mede doordat de deurbel erg gebruiksvriendelijk en goed geprijsd is is dit een aanrader. De Doorguard slimme deurbel is hier terug te vinden. 

Onze testuitslag

Smart Home BeveiligingVideo deurbel
Géén abonnementskostenX
Lokale video opslagX
Altijd live meekijken
Nederlandstalige klantenserviceX
InstallatieserviceX
Zonder creditcardX
Werkt op batterijen✔ (Doorguard model)

*Publicatiedatum December 2018