U heeft een dierbare waar u graag voor wil zorgen, of waar u zich zorgen over maakt of iemand die zorg nodig heeft. Dit kan een ouder zijn, een dier, of bijvoorbeeld uw kind. Steeds vaker zien we de vraag naar camera’s voor mantelzorg of andere zorg toepassingen.  Op afstand kan deze camera u de mogelijkheid geven live mee te kijken maar ook het geluid te horen, en zelfs terug spreken! Het helpt je om op afstand te kunnen volgen hoe het thuis gaat of bij de zorgvragende. Dat scheelt je tijd, energie en zorgen. Het geeft je rust en controle. In dit artikel een uitleg over de mogelijkheden en de beste zorg camera.

zorg camera

Voor wie is de zorg camera?

De zorg camera is de technologie van nu. Maar voor de toekomst van grote waarde. Het voorkómen van problemen en controle houden is een belang van iedereen. De thuiswonende oudere, zijn / haar mantelzorgers en familie, de thuiszorgorganisatie en de overheid. Want de zorg wordt gemakkelijker, veiliger en goedkoper met deze zorg camera.

Activiteiten monitoren met zorg camera

We kunnen aan de hand van onze dagelijkse activiteiten aflezen of het wel of niet goed met ons gaat. Wie ziek is blijft binnen of zelfs in bed. Wie een druk sociaal leven gaat vaak naar buiten. Via de zorg camera kunt u de activiteiten altijd volgen zoals verplaatsen in huis, toiletgebruik, keukengebruik, naar buiten gaan. Overal kunt u meldingen ontvangen en in één oogopslag zie je of er iets afwijkend is ten opzichte van de normale dagelijkse routine. Een automatisch alarm wordt verstuurd in geval van een plotseling calamiteit, of bijvoorbeeld beweging. Uit onderzoeken van de afgelopen jaren is bewezen dat het systeem bijdraagt aan meer gezondheid en meer welbevinden van alleen wonende mensen en zorg vragende personen. Zeker als zij geconfronteerd worden met beperkingen of gezondheidsproblemen.

Installatie en gebruik van zorg camera

Een zorg camera is makkelijk zelf te installeren. Wij hebben enthousiaste klantenservice medewerken die je hierbij graag helpen. Moet je doen. Het geeft je meer rust, meer veiligheid in huis en als er wat mis lijkt te zijn een vroeg signaal. Het kan voor een eenmalige aanschaf zonder abonnementskosten.

Zorgverzekeraars, gemeenten en zorgorganisaties zetten deze systemen inmiddels ook in. Terecht, want het ontlasten van mantelzorgers heeft voor hen een hoge prioriteit. Wij zijn dan ook partner van het Zilveren Kruis.

Deurbel met camera

Een slimme deurbel met camera kan ook goed helpen bij zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slimme deurbel waarmee bij het aanbellen van ongewenste personen een alarm naar een hulpverlener gegeven kan worden. Deze vervangt de analoge deurbel en het ouderwetse kijkgaatje door een modern geheel van bel met cameraatje aan de buitenzijde en een unit met scherm voor binnen. Zo kun je niet alleen zien wie er aan de deur staat, maar ook zoals communiceren met die persoon. Door de verbinding met het WiFi netwerk kun je ervoor kiezen om anderen op afstand ook toegang te geven tot het systeem. Een familielid of zorgprofessional kan op die manier meekijken en eventueel beslissen of er mag worden opengedaan. Daarnaast geldt ook hier dat ingrijpen veel sneller kan door de “live” verbinding en bewijsmateriaal.

Tenslotte : Onze beste zorg camera

Onze beste zorg camera is de Smart Home Beveiligingscamera. De camera kan namelijk op afstand meekijken, ronddraaien (360 graden) en u kunt via de intercom communiceren. Ook stuurt deze camera meldingen bij bewegingen en kan er automatisch beeld opgenomen worden. Deze camera is makkelijk te installeren en zorgt daardoor voor een goed gebruik in de zorg.